Публикации

На фокус

За спалнята

За да се почувствате удобно във вашата спалня има няколко основни неща, които могат да Ви помогнат да реализирате идеите си при обзавеждането и .

Първото на , което трябва да обърнем внимание е подборът на цветовете.
Светлите пастелни и натурални цветове пресъздават нежност,романтика и уют.Ярките цветове изразяват решителност и въображение.Трябва да знаем легло, че агресивните цветове превъзбуждат нервната ни система и не осигуряват достатъчно условия за почивка.
Ако стаята ни е малка трябва да заложим на светли тонове, за да създадем усещане за по-голямо пространство.И обратното при по-голяма стая може да си позволим да използваме по тъмни цветове ,които в горния случай биха накарали спалнята ни да изглежда още по-малка и тясна.
Второто на , което трябва да се спрем е изборът на легло.
Това е може би най-важния елемент в нашата спалня,то е център на помещението и трябва да бъде избрано според размера на стаята , нашите нужди и предпочитания .Хубаво е да изберете легло, което да има възможност за съхранение на вещи.Вариантите са два или то да е с повдигащ механизъм или да е реализирано с вградени чекмеджета.
Избор на нощни шкафчета.шкафче
Те могат да бъдат отделен елемент или да са неделима част от леглото.Вариантите на изпълнения са много и зависят от предпочитанията на клиента.
скринСкрин.
Ако разполагаме с място хубаво е да помислим за скрин , в който да съхраняваме част от вещите си.
Гардероб.
В повечето случаи се набляга на по- голямо легло и се налага гардероба да е с плъзгащи врати.По този начин печелим място ,което би било нужно за да отворим една нормална врата на гардероба.
Подходяща светлина.осветление
Ако се стремим да пресъздадем отпускаща и нежна атмосфера в спалнята си ,трябва да се погрижим осветлението в нея да не е ярко и силно.Да наблегнем повече на скритото осветление с меко и фино излъчване.Може да помислим за възможност за регулиране на неговата сила и цветови нюанс.Това ще доведе до спокоен сън и повече романтични нощи.
Акцент.спални по поръчка
Може да пробвате комбинацията между различни цветни акценти за вашата спалня. Изберете свежи цветове за акцент, това могат да бъдат завесите , спалното бельо,възглавнички,нощните лампи или даже една от стените в помещението.Експериментирайте с въображението си и се насладете на една приятна и романтична почивка в бъдещата ,Ви спалня.

На фокус

Стилове

Минимализъм

Минимализмът, като направление е ориентирано към създаване наобзавеждане най-простите структури в обзавеждането. Главният принцип на минимализма е в търсенето на красотата в елементарните геометрични форми, чистотата на правия ъгъл и паралелните линии, в съчетание с класическа простота .Това е стила в ,който се използват опростени геометрични форми.

Класическият стил

kuhni po poruchkaТой създава усещане за удобство и уют в дома.Цветовете са предимно естествени и неутрални , в повечето случаи в по тъмната гама.Обръща се внимание на детайла.Мебелите са с по големи размери с изтънчен стил, изработени с богати детайли, които се намират както в структурата на мебели така и в обграждащия ги интериор.

Етнообзавеждане

В интериора се внасят елементи от други етноси , като се стремим да  пресъздадем определена атмосфера.

Индустриален стил

Той попада сред най-популярните стилове в модерния интериорен дизайн.Търсят се изчистени линии , като пространство е отворено и минималистично.Използватобзавеждане се материали от бетон, стомана, метал и дърво.Набляга се на на елементите с индустриална тематика.Най-често помещение  наподобява голям склад или хале от някоя фабрика.Част от стените може да са  на тухла, без да е измазано, понякога от стените или тавана се виждат минаващи тръби или кабел.

Рустик

обзавежданеТози стил се откроява от другите стилове в обзавеждането,  с използването  на естествените материали, в комбинация с топли земни цветове. В рустик  обзавеждането се ползват основно дърво, метал и камък.Дървото е основният материал използван в мебелите на една къща в този стил.

На фокус

Защо е препоръчително да наемем интериорен дизайнер.

Защо е препоръчително да наемем интериорен дизайнер?

На този въпрос мога да отговоря кратко и просто, защото интериорния дизайнер ще ни спести много време и пари, освен това ще ни помогне да си подредим идеите и нуждите, за да се получи красив интериор.

С няколко изречения ще обясня защо е умно решение да наемем интериорен дизайнер. Да започнем с това че през целия си живот, средностатистическия човек обзавежда един път, в по-редки случаи два пъти домът си, или казано по друг начин не ни се случва често. Лошото е че разбираме за грешките чак когато вече сме свършили с обзавеждането, и когато вече сме изхарчили парите. Ето защо е важно някой с опит да ни помогне при:
разпределянето на бюджета, зониране на помещението, материали, подови настилки, осветление, цветове, мебели……
Някои клиенти имат по-добре развита фантазия, с усет към цветовете, формите, и хармонията, но въпреки това според мен и те имат нужда от наемането на интериорен дизайнер, защото ще им е нужен някой, който да подреди идеите, да направи план на действие, да организира и координира етапите през които минава обзавеждането.
Тук ще изброя някои причини в защита на тезата- Защо е препоръчително да наемем интериорен дизайнер?
1.Спестяваме пари – Може да звучи странно, че когато наемаме някой, на който плащаме допълнително ще ни спести пари, но всъщност е така защото интериорния дизайнер ще ни предпази от грешките които могат да ни струват много скъпо. Освен това добрия интериор ще покачи цената на имота ни, а това е важно, особено когато го продаваме.
2.Професионална оценка– Интериорния дизайнер може да ни даде професионална оценка на ситуацията, а това ни гарантира че парите ни за обзавеждане ще бъдат изхарчени ефикасно, или казано по друг начин ще получим най-доброто за парите си, защото е важно да разберем че нямаме право на грешки.
3.Бюджет-Интериорния дизайнер може да ни придържа към бюджета който първоначално сме приготвили. Често клиентите започват ремонт, и в един момент осъзнават че парите които са предвидили са свършили, а работата по обзавеждането е по средата. Това се получава защото хората са нямали последователен план на действие и са пропуснали много подробности. Освен това дизайнера знае къде да намери нещата от които се нуждае вашия дом, това ще ви спести много време.
4.Свръзка – Дизайнерът е мост между клиента и всички подизпълнители, той обсъжда с Ел. техника къде да се извадят контакти- спрямо проекта, осветление, климатици…… По същия начин дизайнерът обсъжда с ВИК специалиста къде да се извадят мръсен канал за миялна, пералня, мивка…….Или казано по друг начин, дизайнерът изготвя проект спрямо желанията на клиента, и после съгласува проекта с подизпълнителите.

На фокус

3M Interior Design- Процес на поръчка

Посещение на обекта

Като за начало нашия проектант ще ви посети, ще вземе размери, ще обсъдите вашите нужди, предпочитания, какво харесвате и какво не харесвате, цветове на стени, дамаски, декорации, подови настилки, осветление, завеси ……..Като посещението, вземането на размери и консултацията са безплатни.

Проектиране

проектСлед като проектанта е взел размерите на помещението, се прибира в офиса и подготвя проект и оферта, когато е готов Проектиранеклиента може да дойде до офиса и да се запознае с офертата и проекта, да разгледа 3Д изображенията. На този етап клиента разглежда визуализациите и евентуално иска някоя корекция. Визуализирането е важно защото не всеки клиент може да си представи как биха изглеждали неговите бъдещи мебели в действителност(като пример давам една кухня по поръчка), така той до последно не знае какво ще получи, и тогава има вероятност  да остане разочарован от получения резултат.Този етап е отново безплатен.

 Подписване на договор

Когато вече всички подробности са изчистени, преминаваме към подписването на договора, при което клиента заплаща 50% от цената на изделието(мебелите).

Монтаж

До 25 дена след подписването на договора се извършва монтажа на изделието. Монтажниците ни са високо квалифицирани, имат огромен опит в монтирането на кухни, спални, гардероби, детски стаи, офиси и всякакъв вид корпусни мебели…. запознати са с съвременните механизми и системи за плъзгащи врати, както  и с изискванията за монтаж на най-добрите марки за мебелен обков като: Blum, HÄFELE , Grass, Hettich.

Много е важно кой монтира кухнята, защото сме виждали как много скъпа италианска кухня попада в ръцете на посредствени монтажници, съответно и резултата беше посредствен. На този етап клиента доплаща останалите 50% от цената на изделието

На фокус

Предимства на мебелите по поръчка.

Експертен съвет.

Когато решите да си поръчате кухня или мебели по проект, Вие ще имате нужда да използвате опитен проектант или дизайнер.
Те ще Ви помогнат да реализирате всички ваши желания или поне тези ,които са възможни.

Неограничени възможности за оформление.

Получавате уникален дизайн за вашите мебели.
Всичко е въпрос на вашето въображение.
Ще оползотворите вашия дом по най-добрия начин.
Може да поръчате мебели за всяко кътче от вашия дом и да ги съобразите с вашите нужди.

Фокус върху Качеството и Дълготрайността.

Вие сте свободни да избирате как да изглеждат,от какви материали , с какъв обков и механизми да са вашите мебели.
Масовото производство не предлага това , там получавате добра цена ,и нищо повече от това.

Заобикаляте големите вериги.

Тук може да си направите изводите и сами.