Защо е препоръчително да наемем интериорен дизайнер.


Защо е препоръчително да наемем интериорен дизайнер?

На този въпрос мога да отговоря кратко и просто, защото интериорния дизайнер ще ни спести много време и пари, освен това ще ни помогне да си подредим идеите и нуждите, за да се получи красив интериор.

С няколко изречения ще обясня защо е умно решение да наемем интериорен дизайнер. Да започнем с това че през целия си живот, средностатистическия човек обзавежда един път, в по-редки случаи два пъти домът си, или казано по друг начин не ни се случва често. Лошото е че разбираме за грешките чак когато вече сме свършили с обзавеждането, и когато вече сме изхарчили парите. Ето защо е важно някой с опит да ни помогне при:
разпределянето на бюджета, зониране на помещението, материали, подови настилки, осветление, цветове, мебели……
Някои клиенти имат по-добре развита фантазия, с усет към цветовете, формите, и хармонията, но въпреки това според мен и те имат нужда от наемането на интериорен дизайнер, защото ще им е нужен някой, който да подреди идеите, да направи план на действие, да организира и координира етапите през които минава обзавеждането.
Тук ще изброя някои причини в защита на тезата- Защо е препоръчително да наемем интериорен дизайнер?
1.Спестяваме пари – Може да звучи странно, че когато наемаме някой, на който плащаме допълнително ще ни спести пари, но всъщност е така защото интериорния дизайнер ще ни предпази от грешките които могат да ни струват много скъпо. Освен това добрия интериор ще покачи цената на имота ни, а това е важно, особено когато го продаваме.
2.Професионална оценка– Интериорния дизайнер може да ни даде професионална оценка на ситуацията, а това ни гарантира че парите ни за обзавеждане ще бъдат изхарчени ефикасно, или казано по друг начин ще получим най-доброто за парите си, защото е важно да разберем че нямаме право на грешки.
3.Бюджет-Интериорния дизайнер може да ни придържа към бюджета който първоначално сме приготвили. Често клиентите започват ремонт, и в един момент осъзнават че парите които са предвидили са свършили, а работата по обзавеждането е по средата. Това се получава защото хората са нямали последователен план на действие и са пропуснали много подробности. Освен това дизайнера знае къде да намери нещата от които се нуждае вашия дом, това ще ви спести много време.
4.Свръзка – Дизайнерът е мост между клиента и всички подизпълнители, той обсъжда с Ел. техника къде да се извадят контакти- спрямо проекта, осветление, климатици…… По същия начин дизайнерът обсъжда с ВИК специалиста къде да се извадят мръсен канал за миялна, пералня, мивка…….Или казано по друг начин, дизайнерът изготвя проект спрямо желанията на клиента, и после съгласува проекта с подизпълнителите.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s